Escola de llops de mar
Veniu a descobrir el món marítim amb les nostres activitats. En aquesta excursió, depenent del que escolliu, podrem gaudir d’un matí d’activitats a la casa de Can Brugarola, o bé a la platja. Consulteu les dues opcions.
Escola de Llops de Mar
A qui va dirigit? → Cicle Mitjà, Cicle Superior i ESO
En quins idiomes? → Català i anglés
Convertiu-vos en autèntics grumets i guanyeu-vos el títol de llops de mar amb les següents activitats segons el vostre programa:
Aquaris
Ens submergirem i coneixerem el nostre mar, tot observant els diferents ecosistemes de la nostra costa mediterrània. Allà podrem conèixer els diferents animals marins que viuen a les roques, a la sorra i a l’alguer.
Cursa d’orientació
per Canet de Mar
Farem una cursa d’orientació pel Canet modernista, per tal de conèixer aquest corrent artístic i arquitectònic de la forma més divertida
Morfología
Coneixerem la morfologia de diverses espècies marines a través del tacte. Observarem les qualitats físiques de cada espècie i descobrirem que cada un d’ells ha agut d’evolucionar físicament al llarg del temps segons el medi on vivia
Conserva del Seitó
Proveïment d’aliments. Els mariners, pirates i pescadors, en èpoques de repòs o mancança, utilitzaven diferents sistemes per a conservar el peix. Un d’ells, el “salaó”, és el que farem amb la mainada i que s’enduran a casa perquè tota la família en pugui gaudir.
La vida a prop de mar
Com a tancament de l’estada, amb l’ajuda d’un joc d’interpretació de rols, els alumnes viuran en la seva pròpia pell com és la vida prop del mar. Cada personatge haurà d’assolir un conjunt d’objectius: construir un moll pels seus vaixells, fer intercanvis amb els altres per millorar la seva producció... Els infants hauran de demostrar tot el que han après durant l’estada per tal de jugar el seu paper.
Galerades Marineres
Comprovarem l’estat físic dels aspirants a llops de mar (proves de resistència i habilitat).
Nusos Mariners
Aprendrem els nusos que utilitzaven els antics mariners per lligar les veles i les amarres. Cada nus mariner és tot un món i té la seva història, i els nens i nenes en descobriran uns quants.
Visita al Port
Excursió de tot un dia al port d’arenys. Un pirata és també un bon mariner i un bon pescador, perquè ha de sobreviure i saber comerciar. Al port d’Arenys també tindrem la possibilitat de descobrir el món dels pescadors (historia i parts del port, llotja, subhasta i arts de pesca) i de gaudir d’una passejada en barca. Dinar de pícnic (amanida de pasta, salsitxes de pollastre, fruita, pa i aigua)
Vetllada Marinera
Gaudirem d’una vetllada a l’estil mariner. Farem un petit trekking pel bosc i anirem a observar els estels, explicarem llegendes i contes de les constel·lacions més importants. (també hi ha l’opció d’escollir Disco).
*Per a ampliar informació sobre el programa, consultar disponibilitat de dates o reserves, envieu un correu a canbrugarola@gmail.com o truqueu-nos.
www.canbrugarola.cat / 670 341 631 // 618 049 415 / canbrugarola@gmail.com
Av. Llimoners, 14 Barcelona - Canet de Mar