Visita Escola de llops de mar
Veniu a descobrir el món marítim amb les nostres activitats. En aquesta excursió, depenent del que escolliu, podrem gaudir d’un matí d’activitats a la casa de Can Brugarola, o bé a la platja. Consulteu les dues opcions.
Escola de Llops de Mar
A qui va dirigit? → Cicle Mitjà, Cicle Superior i ESO
En quins idiomes? → Català i anglés
Farem una excursió de tot un matí al port d’Arenys on coneixeran les arts de pesca, algun tipus de peix, les parts del port i el circuit des que es pesca fins que es ven. Anirem a fer una volta en barca pel port amb una antiga barca de pescadors, la Marinada, i finalment veurem l’arribada dels pesquers i la subhasta del peix abans de tornar cap a casa.
Aquaris
Ens submergirem i coneixerem el nostre mar, tot observant els diferents ecosistemes de la nostra costa mediterrània. Allà podrem conèixer els diferents animals marins que viuen a les roques, a la sorra i a l’alguer.
Morfologia
Coneixerem la morfologia de diverses espècies marines a través del tacte. Observaran les qualitats físiques de cada espècie i descobriran que cada un d’ells ha agut d’evolucionar físicament al llarg del temps segons el medi on vivia.
La conserva del seitó
Proveïment d’aliments. Els mariners, pirates i pescadors, en èpoques de repòs o mancança, utilitzaven diferents sistemes per a conservar el peix. Un d’ells, el “salaó”, és el que farem amb la mainada i que s’enduran a casa perquè tota la família en pugui gaudir.
La platja
Una activitat de descoberta a la platja de canet. On descobrirem l’origen de la formació de les platges, els focus de contaminació de la platja i el mar, els vents... També construirem la nostra pròpia depuradora amb objectes reciclats.
Galerades marineres
Comprovarem l’estat físic dels aspirants a llops de mar (proves de resistència i habilitat).
Nusos mariners
Aprendrem els nusos que utilitzaven els antics mariners per lligar les veles i les amarres. Cada nus mariner és tot un món i té la seva història, i els nens i nenes en descobriran uns quants.
*Per a ampliar informació sobre el programa, consultar disponibilitat de dates o reserves, envieu un correu a canbrugarola@gmail.com o truqueu-nos.
www.canbrugarola.cat / 670 341 631 // 618 049 415 / canbrugarola@gmail.com
Av. Llimoners, 14 Barcelona - Canet de Mar