El Tresor d’en Cap de Trons
Veniu a descobrir el món marítim amb les nostres activitats. Visitarem els aquaris, anirem al port i a la platja, i aprendrem la conserva del seitó, entre d’altres.
El Tresor d’en Cap de Trons
A qui va dirigit? → Escola Bressol, Educació Infantil, Cicle Inicial
En quins idiomes? → Català i anglés
Veniu a ajudar-nos a trobar el tresor del pirata Cap de Trons amb les següents activitats:
Aquaris
Ens submergirem i coneixerem el nostre mar, tot observant els diferents ecosistemes de la nostra costa mediterrània. Allà podrem conèixer els diferents animals marins que viuen a les roques, a la sorra i a l’alguer.
Pirates llegendaris
Descobrirem llegendes de pirates i corsaris. Tot fent preguntes sobre com eren, com viatjaven i com es guanyaven la vida, anirem trobant les pistes del seu amagatall.
Toca-Toca
Coneixem diverses espècies. Observació i tacte de les diferents espècies marines. Activitat que els permet viure una experiència sensorial amb els animals: L’observació de diferents espècies, la seva olor, el seu tacte, la seva forma, etc. Tot un món!!
Conserva del Seitó
Proveïment d’aliments. Els mariners, pirates i pescadors, en èpoques de repòs o mancança, utilitzaven diferents sistemes per a conservar el peix. Un d’ells, el “salaó”, és el que farem amb la mainada i que s’enduran a casa perquè tota la família en pugui gaudir.
La platja
Una activitat de descoberta a la platja de canet. On coneixeran l’origen de la formació de les platges, els focus de contaminació de la platja i el mar, els vents...
Galerades Pirates
Comprovarem l’estat físic dels aspirants a pirates (proves de resistència i habilitat).
Busca del Tresor
El pirata Cap de Trons va amagar fa molts anys en aquestes contrades el seu tresor, però no recorda a on! Per sort va repartir les parts del mapa, per aquesta zona. Completarem el mapa i buscarem el cofre del tresor!
Visita al Port
Excursió de tot un dia al port d’arenys. Un pirata és també un bon mariner i un bon pescador, perquè ha de sobreviure i saber comerciar. Al port d’Arenys també tindrem la possibilitat de descobrir el món dels pescadors (historia i parts del port, llotja, subhasta i arts de pesca) i de gaudir d’una passejada en barca. Dinar de pícnic (amanida de pasta, salsitxes de pollastre, fruita, pa i aigua).
Vetllada Pirata
A la nit viurem una vetllada com ho feien els pirates. Farem un petit trekking pel bosc i anirem a observar els estels, explicarem llegendes de les constel·lacions més importants i contes del mar. (també hi ha l’opció d’escollir Disco).
*Per a ampliar informació sobre el programa, consultar disponibilitat de dates o reserves, envieu un correu a canbrugarola@gmail.com o truqueu-nos.
www.canbrugarola.cat / 670 341 631 // 618 049 415 / canbrugarola@gmail.com
Av. Llimoners, 14 Barcelona - Canet de Mar